Rólam

A bölcsészdiplomámat Piliscsabán szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-spanyol szakán. Utána azonnal Madridba költöztem, ennek lassan 12 éve. A tanári mesterképzést már itt Madridban fejeztem be, ahol azóta is élek és dolgozom tanárként több mint egy évtizede.

Az Universidad Internacional Menéndez Pelayo-n (Santander) szereztem meg a spanyol, mint idegennyelv oktatása diplomám, az Universidad Europea-n (Madrid) pedig az angol tanári képesítésem. Az egyetemi képzés mellett kiemelkedően fontosnak tartom az élethosszig tartó tanulást. Éppen ezért igyekszem folyamatosan képezni magam, számon kurzust és továbbképzést végeztem el sikeresen az elmúlt években. Többek között családi, kereskedelmi és oktatás-nevelési kérdésekben segíthetek mint hivatalos mediátor, valamint a Cervantes Intézet DELE nyelvvizsgákon is vizsgáztatok. A tanítás, az átadás minden formája inspirál. A nyelvoktatás mellett jógaoktatóként és önkéntesként is tevékenykedek. Emellett Számos cikket írtam, és előadást tartottam itt Madridban. A közösségi hálón évek óta igyekszem átadni a mindennapok spanyol nyelvével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a lehető legváltozatosabb formában.

Kiskoromtól fogva csak tanítani szerettem volna. Nem pusztán tanárnak készültem; jó tanár szerettem volna lenni. Szerintem nem attól jó egy tanár hogy mennyit tud. Hanem attól, hogyan képes azt átadni, amit tud. Hogy megtalálja e a hangot a diákjaival, hogy képes e elérni, hogy bízzanak benne, a tudásában és a szeretetében. Elhivatottság és szeretet nélkül nincs jövője ennek a hivatásnak. Az igazi tanítás nevelés, ezáltal pedig komoly felelősség.

Ahogy tanítani, úgy tanulni is imádok. Rengeteg kurzuson vettem részt eddig, és számos továbbképzés szerepel még a jövőbeli terveim között. Csak úgy fejlődhetek és válhatok jobb tanárrá, ha nem csapom be magamat azzal, hogy már mindent tudok. Fontosnak tartom az ismeretek folyamatos bővítését. A módszertan, stratégiák és tanítási technikák folyamatosan változnak, a változással pedig lépést kell tartani. De abban is biztos vagyok, hogy a több nem feltétlenül jobb. Ha az ember nem éli amit tanul, nem ülteti át a gyakorlatba, a tudás csupán elmélet marad. Ezért gondolom, hogy a tanulás leghatékonyabb formája maga a tanítás. A mindennapi életben pedig a példamutatás.

Vélemények

Végzettségeim